Ieškoti šiame dienoraštyje

2015 m. gegužės 10 d., sekmadienis

Pamirškite nuotraukų kėlimą į kompiuterį iš telefono

Dažnai po kelionės, renginio ar įvykio telefone prisikaupia užfiksuotų įspūdžių ir akimirkų. Tačiau kartais norisi nuotraukas - atspausdinti fotolaboratorijoje, video - įrašyti į diską giminėms. Tada ieškome išmanaus telfono usb laido ir bandome jungti prie kompiuterio perkelti failus. Tačiau mes jau esame 21-ame amžiuje ir fizinis belaidžio įrenginio jungimas atrodo keistai. Samsung išmanieji jau kelis metus yra parduodami su jau įdiegta duomenų sinchronizavimo programėlėmis - Dropbox, OneDrive. Kurios netgi kviečia jomis naudotis duodant nemokamų "debesų" gigabaitų. Ne visi net įjungia šias programėles nes net nežino kam jos skirtos. O paskirčių yra aibė, viena iš jų gali pasitarnauti išmaniųjų įrenginių turėtojams - tai sujungti kelis įrenginius duomenimis į vieną kartu turint atsargines duomenų kopijas  - t.y. kompiuteris, planšetė ir telefonas gali turėti ir dalintis tais pačiais duomenimis. Programėlių veikimo principas - jos stebi katalogą su duomenimis ir visus ten esančius failus sinchronizuoja realiu laiku su savo serveriu ("debesimi"). Pavyzdžiui telefonu padarote kelias nuotraukas - programėlė iškart jas pamato ir siunčia į debesį, o tuo metu įjungto kompiuterio programėle pamato jog debesyje atsirado naujų nuotraukų ir iškart atsiunčia į kompiuterį ir neįkyriai pasiūlo jas peržiūrėti. Taip jūs nušaunate du zuikius vienu metu - jūsų nuotraukos ar vaizdo įrašai akimirksniu nusiunčiami į kompiuterį ir padaroma jų atsarginė kopija.
Taigi galite drasiai pabandyti pasinaudoti aukščiau paminėtomis programėlėmis.
Keletas pastabų apie dropbox:

  • Į kompiuterį dokumentai parsiunčiami iškart kai tik atsiranda serveryje
  • Į planšetę ar išmanujį dokumentai nėra siunčiami automatiškai siekiant neužimti įrenginio vietos kurios savaime suprantama jame yra mažiau nei kompiuteryje.
  • Norint išsaugoti mobiliajame įrenginyje informaciją reikia paspausti žvaigždute ties norimu failu.
  • Nuotraukos ir video failai iš telefonų ar planšečių į serverį siunčiamos per wifi ryšį - jei reikia kitaip - reikėtų nusistatyti tai per nustatymus.
  • Jei mobiliųjų ar planšečių baterija senka - taip pat dropbox nustoja bendrauti su serveriu - siekiant užtikrinti pakankamą baterijos lygi skambučiui.
Labai panašiai ar net identiškai veikia ir onedrive programėlė, kuri siūloma su naujaisiais Samsung Galaxy S6 ar S6 Edge telefonais.

Iki kito karto
Agnė

1 komentaras:

  1. Dėkui, vienas nemėgstamiausių darbų būdavo failų/nuotraukų/muzikos perkėlimas į telefoną ir planšetę. Pačioj pradžioj, kuomet reikdavo jungtis su laidu būdavo iš vis kankynė, dabar bent galima per sd kortelę, bet ir tai nepatogu.. Nauja planšetė su 4g ryšiu bus turbūt lengviausias būdas persikėlinėt viską!:)

    AtsakytiPanaikinti