Ieškoti šiame dienoraštyje

2015 m. balandžio 17 d., penktadienis

Sinchronizuokite kontaktus su Gmail

Ne visi žino, jog šiais laikais nebereikia telefonų numerių atsargos turėti kompiuteryje ar net kaip anksčiau - popierineje užrašų knygelėje. Telefono numerius galima saugoti toje pačioje paskyroje - gmail. Naudojant android įrenginį - privaloma įvesti savo paskyros duomenis - taip iškarto veikia daugelis paslaugų - gmail, youtube ir kt. Tačiau ne kiekvienas žino, jog įsivedus naują telefono kontaktą galima padaryti jog jis būtų saugomas google paskyroje. Android telefonai kuriant naują kontaktą paklausia vartotojo į kur saugosite telefoną - į sim kortelę, įrenginį ar google paskyrą, būtent pastarąją ir derėtų rinktis. Tokiu būdu visi adresatai būtų matomi ir kompiuteriu rašant laišką gmail paskyroje. Jei Jūsų adresatai jau saugomi įrenginyje - kontaktų programėle turi parinktį perkelti visus adresatus iš įrenginio atminties į google paskyrą. Tai padarius galime kompiuteryje nueiti adresu http://www.google.com/contacts - ir iškart pamatysite savo kontaktus. Šis įrankis taip pat leidžia surasti besidubliuojančius kontaktus ir palikti tik vieną informaciją suliejant. Taip pat dažnai turime kelis to paties žmogaus kontaktus - telefono numerį, darbinį telefono numerį, el pašto kelis adresus. Šio įrankio pagalba galima visus kontaktus susisteminti ir sutvarkyti - sumažėtų įrašų telefono knygelėje skaičius - o tai savo ruožtu skambinimą padarytų malonesnį - tarp mažiau kontaktų lengviau išssirinkti reikiamą. Jei vienas kontaktas turi kelis numerius ar kelis el pašto adresus - įrenginys Jūsų paklaus kurį naudoti. Tai taip pat yra naudinga telefono praradimo ar sugedimo atveju, įsigijus naują įrenginį ir diegiant telefoną prisijungus prie savo paskyros - visi telefono numeriai automatiškai atsiras jūsų įrenginyje.

Jūsų Agnė.

3 komentarai:

  1. Sveiki, o ar yra tokia galimybė Apple vartotojams? Turiu iPhone 6 gold, bet nepavyksta persikelti kontaktų..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man kažkodėl nepavyksta sinchronizuot kontaktų...Gali būti, kad antivirusine programa telefonui trukdo tą padaryt? Nes pastoviai meta kažkokį pranešimą apie saugumo problemas. Čia kontaktai su virusu ar kas negerai?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Laba, koks telefonas? Reikia nueit i nustatymus, paskyros, pasirinkti savo gmail paskyra ir ties kontaktais spustelti atnaujinimo mygtuka. Taip pat nepamirskite adresatu programeleje nustatymuose ijungti rodytinus adresatus is gmail paskyros

    AtsakytiPanaikinti