Ieškoti šiame dienoraštyje

2015 m. gegužės 10 d., sekmadienis

Pamirškite nuotraukų kėlimą į kompiuterį iš telefono

Dažnai po kelionės, renginio ar įvykio telefone prisikaupia užfiksuotų įspūdžių ir akimirkų. Tačiau kartais norisi nuotraukas - atspausdinti fotolaboratorijoje, video - įrašyti į diską giminėms. Tada ieškome išmanaus telfono usb laido ir bandome jungti prie kompiuterio perkelti failus. Tačiau mes jau esame 21-ame amžiuje ir fizinis belaidžio įrenginio jungimas atrodo keistai. Samsung išmanieji jau kelis metus yra parduodami su jau įdiegta duomenų sinchronizavimo programėlėmis - Dropbox, OneDrive. Kurios netgi kviečia jomis naudotis duodant nemokamų "debesų" gigabaitų. Ne visi net įjungia šias programėles nes net nežino kam jos skirtos. O paskirčių yra aibė, viena iš jų gali pasitarnauti išmaniųjų įrenginių turėtojams - tai sujungti kelis įrenginius duomenimis į vieną kartu turint atsargines duomenų kopijas  - t.y. kompiuteris, planšetė ir telefonas gali turėti ir dalintis tais pačiais duomenimis. Programėlių veikimo principas - jos stebi katalogą su duomenimis ir visus ten esančius failus sinchronizuoja realiu laiku su savo serveriu ("debesimi"). Pavyzdžiui telefonu padarote kelias nuotraukas - programėlė iškart jas pamato ir siunčia į debesį, o tuo metu įjungto kompiuterio programėle pamato jog debesyje atsirado naujų nuotraukų ir iškart atsiunčia į kompiuterį ir neįkyriai pasiūlo jas peržiūrėti. Taip jūs nušaunate du zuikius vienu metu - jūsų nuotraukos ar vaizdo įrašai akimirksniu nusiunčiami į kompiuterį ir padaroma jų atsarginė kopija.
Taigi galite drasiai pabandyti pasinaudoti aukščiau paminėtomis programėlėmis.
Keletas pastabų apie dropbox:

  • Į kompiuterį dokumentai parsiunčiami iškart kai tik atsiranda serveryje
  • Į planšetę ar išmanujį dokumentai nėra siunčiami automatiškai siekiant neužimti įrenginio vietos kurios savaime suprantama jame yra mažiau nei kompiuteryje.
  • Norint išsaugoti mobiliajame įrenginyje informaciją reikia paspausti žvaigždute ties norimu failu.
  • Nuotraukos ir video failai iš telefonų ar planšečių į serverį siunčiamos per wifi ryšį - jei reikia kitaip - reikėtų nusistatyti tai per nustatymus.
  • Jei mobiliųjų ar planšečių baterija senka - taip pat dropbox nustoja bendrauti su serveriu - siekiant užtikrinti pakankamą baterijos lygi skambučiui.
Labai panašiai ar net identiškai veikia ir onedrive programėlė, kuri siūloma su naujaisiais Samsung Galaxy S6 ar S6 Edge telefonais.

Iki kito karto
Agnė